En musikalsk genoplevelse med The Beatles og deres tidsløse musik

Let It Be, Strawberry Fields Forever, All You Need Is Love, Yellow Submarine og Lady Madonna – de uddøde Beatles-klassikere er genoplivet af det engelske kopiband The Bootleg Beatles.
Fire mænd agerer deres respektive beatle ned i mindste detalje i forhold til musikalitet, kropssprog, scenografi, kostumer og intelligente vittigheder. Der bliver ikke gået på kompromis – det er så autentisk, det kan blive, uden at være det …

Kopibands, eller tribute acts, er udbredte i hele verden og tilbyder publikum at opleve deres favoritter mange år efter sidste chance. The Bootleg Beatles er et autentisk Beatles-tribute band, som forsøger, at sætte sig tilbage i musikkens tilblivelsestids kontekst og udfører The Beatles’ repertoire i forhold til det. De forsøger således, at genfrembringe fortiden og genskabe en ikke-nutidig musikoplevelse. De rekonstruerer musikken, som den var, da den var ny og videregiver dermed afsenderens intention igennem en tro afspejling af The Beatles både visuelt og på lydsiden. Musikerne sætter således ikke deres eget præg på musikken, men spiller derimod musikken nøjagtig som den lød. Guitarer og forstærkere er originale, kostumerne er 1:1 helt ned til de indvendige syninger, og de laver de samme vittigheder mellem sangene på præcis den samme måde og med samme liverpudlian accent som The Beatles. De har nørdet The Beatles og forsøger at identificere sig med rollen som hhv. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr. Denne retrospektive musikoplevelse og iscenesættelse giver publikum et gennemarbejdet show og et autentisk genhør med The Beatles’ musikalske univers.
Ifølge Stephen Hill, som agerer George Harrison, så er Beatles en boble for sig. Deres musik er perfekt, så der er ingen grund til at ændre på noget. Det ville være helligbrøde, for jeg er jo ikke et geni som dem. Derfor ændrer han på sig selv, for at ligne Beatles-guitaristen til punkt og prikke.
Men kan man på denne måde genoplive svunden musik?
Lige meget hvor meget de fire englændere ligner og lyder som selveste The Beatles, så er vi jo ikke i de glade 60’erne længere – en koncertoplevelse med The Beatles ville eksempelvis involvere pigegråd og -skrig på baggrund af datidens Beatlemania.
Fortid kan ikke gendannes, men den kan fortælles og mindes. The Bootleg Beatles er på denne måde en ”museumiseret” rekonstruktion af The Beatles. Publikum vil opleve en smagsprøve på, hvordan det var dengang The Beatles eksisterede – for nogle vil koncerten være en mindeværdig tur ”down memory lane”. Selvom publikum kommer for at se The Bootleg Beatles, så kommer de i virkeligheden også for at glemme, at de ser dem …

Sammenklip af The Bootleg Beatles turné i 2016
https://www.youtube.com/watch?v=Rn2kbY-fbkc

Leave a Reply