Er ’Toppen af Poppen’ ved at sælge ud?

Dette efterår sender TV2 deres syvende sæson af ’Toppen af Poppen’, hvor en række kendte musikere mødes for at fortolke hinandens musik. Endnu engang har kanalen sammensat et hold musikere med et større eller mindre bagkatalog for at sætte fokus på den danske musik. I år er en af deltagerne den purunge Karl William, som trods sin korte karriere er blevet udvalgt til at dele sine erfaringer med b.la. Caroline Henderson, Aura og Søren Huss.

Men hvem bestemmer egentlig hvad der er ’Toppen af poppen’? Og hvilke kriterier er med til at bestemme hvilke kunstnere der skal medvirke i programmet?

TV2 er, på trods af det nu er blevet til en betalingskanal, stadig den anden største tv-kanal i Danmark. Dermed er også TV2 med til at bestemme hvad der er ’dansk’ og i nogen henseende dansk kulturarv. Er Karl William allerede en så stor del af dansk musik at han fortjener en disponering ugentligt?

I min optik er der flere kunstnere i dette års felt, som sagtens kunne vente et par år med at få tilbuddet om at deltage. Gennem de senere år har musikalske veteraner såsom Lars Lilholt, Sebastian, Hanne Boel og Anne Linnet gæstet programmet – i år er det kun Caroline Henderson, der i min optik kan kaldes for musikalsk ’veteran’. Karl Williams deltagelse kan være et forsøg på at få yngre seere til at følge med. Undersøgelser viser at unge har tendens til at købe og streame musik i højere grad end ældre. Dermed kan Karl Williams deltagelse eventuelt øge det digitale salg af musikken fra programmerne på diverse streamingtjenester. Men så er programmets præmis også ændret fra handle om kendte danskere til at fokusere på nyere, upcoming stjerneskud.

’Toppen af Poppen’ er det femte mest sete program med 663.000 ugentlige seere. Dermed er TV2 også med til at diktere hvilken musik der bliver spillet i de danske hjem. Kan det virkelig passe at Danmark ikke længere har flere ’store’ musikalske navne at byde på? Eller vil Steffen Brandt, Lis Sørensen og Tina Dickow simpelthen ikke deltage i programmet? Det er svært at svare på, men jeg mener at TV2 skal overveje grundigt hvilke kunstnere de sender i fjernsynet hver søndag, ellers ender det ligesom Vild Med Dans, som i årets udgave har måttet inkludere en ”youtuber” og en ukendt håndboldspiller.

Så hør min bøn TV2: Stop mens legen er god, eller ændr programmets navn til hvad det er; ’Toppen af Poppen – lige nu’.

 

 

 

 

Leave a Reply