Artikler

Herunder finder du en samling artikler om emnet fiksering af lyd og musik.

”We’ll Meet Again” – Vera Lynn og sangens nostalgiske betydning
Sange og musik som f.eks. ’We’ll Meet Again’ (Charles/Parker 1939) har en evne til at vække minder og skabe en nostalgisk fornemmelse. Når vi hører dem tænker vi tilbage på helt særlige situationer; eller også mindes vi blot hverdagsagtige øjeblikke, hvor denne sang optrådte.

Den første crooner
For langt de fleste af os er Frank Sinatra og Bing Crosby indbegrebet af croonere. Men hvem var den første til at croone?

Er samplebaseret musik gammel vin på nye flasker?
Er det “at sample” et udtryk for ugidelighed og uopfindsomhed? Eller er det snarere en blåstempling af en kunsners evne til at finde guldkorn i den massive mængde produktioner, der findes på, og distribueres via internettet?

Folkemusik og fællessang
Et kort vue over fællessangens og folkemusikkens historie fra starten af det 20. århundrede, med fokus, for folkemusikkens vedkommende på betydningen af denne fra ungdomsoprøret i slutningen af 60’erne og frem til i dag, hvor politisk indhold og brug har spillet en rolle.

Kaos i New York
Når mediegenrer blandes sammen, kan det let skabe forvirring om, hvad vi som lyttere/læsere/seere kan stole på som værende sandt. Hvad overbeviser os, og hvornår tror vi på at noget er sandt?

På outsidermusikkens yderste kant med Jandek
Den nok mest kendte, dog ikke anerkendte, outsidermusiker er karakteren Phoebe fra den amerikanske sitcom “Venner”. Uden at vide det har hun skrevet sig ind i en lang, broget og usammenhængende tradition for såkaldt hjemmelavet amatørmusik, som går under navnet “outsidermusik”.

Udviklingen i brugen af samples i rap og hip hop
Fælles for Hip hop og rap er, at det er samplebaserede musikformer. Brugen af samples i disse genrer, har udviklet sig fra, at forlænge et breakbeat, eller at fungere som underlægning til rap, til at blive brugt til profilering af rapperen, eller til at skabe en form for sandhed i musikken.

Verdens Mest Anvendte Sample?
Der er én bestemt trommerytme, som de fleste med sikkerhed har hørt mange gange i forskellige variationer, uden at de er klar over det.